Actueel

Actuele thema's in deze veiligheidsregio.

9 augustus 2020

Noodverordening

De voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld die per 10 augustus 2020 geldt. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de aangepaste maatregelen die het kabinet op 6 augustus heeft afgekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Lees meer..  

7 augustus 2020

Inwoners Drenthe kunnen CoronaMelder testen vanaf half augustus

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de coronavirus-app CoronaMelder. Deze app, die mogelijk per 1 september landelijk ingevoerd wordt, is een aanvullend middel op de RIVM-richtlijnen om een tweede coronagolf te voorkomen. Vanaf de week van 17 augustus wordt de app in de praktijk getest in Drenthe en Twente. Hierbij wordt gekeken hoe CoronaMelder werkt in aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. In de tweede helft van augustus spreekt de Tweede Kamer zich uit over CoronaMelder. Of je de app wilt gebruiken, bepaal je zelf.   

Lees meer..  

12 juli 2020
Noordelijk verbod demonstraties met landbouwvoertuigen niet verlengd
Het verbod om met trekkers te demonstreren wordt 
in de Veiligheidsregio’s Drenthe, Groningen en Fryslân niet verlengd. De voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s gaan er naar aanleiding van gesprekken met Farmers Defence Force en andere boerenorganisaties van uit dat eventuele nieuwe demonstraties worden aangemeld, zodat er gelegenheid is om ze op veiligheid en openbare orde te beoordelen.   

Lees meer..  

6 juli 2020
Verbod op demonstreren met landbouwvoertuigen
Vanaf maandag 6 juli tot en met maandag 13 juli 2020 7.00 uur geldt een verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen op de openbare weg, parkeerplaatsen en andere openbare plaatsen. Dit verbod geldt binnen de grenzen van Veiligheidsregio Drenthe en wordt over een week heroverwogen. De veiligheidsregio's Friesland en Groningen hebben een vergelijkbaar verbod ingesteld.

Lees meer..  

Controles brandveiligheid
Nu er steeds meer versoepeling komt in de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, gaat de afdeling Risicobeheersing een aantal werkzaamheden weer opstarten. Hieronder lichten we dit graag verder toe.
Lees meer..

Corona in Drenthe 
Wat is de rol van Veiligheidsregio Drenthe in de coronacrisis en wat is de situatie in Drenthe?

Lees meer..