11 augustus 2020

Samen slim omgaan met drinkwater tijdens de hittegolf!

Tijdens de huidige hittegolf is het belangrijk om slim met drinkwater om te gaan. Zo zorgen we samen dat er altijd en overal voldoende drinkwater uit de waterleiding komt.

Hoe doet de brandweer dat?
De brandweer in Drenthe gaat slim met drinkwater om door zo weinig mogelijk drinkwater te gebruiken bij het blussen. In plaats van drinkwater gebruikt Brandweer Drenthe al enkele jaren water uit onder meer bronnen en kanalen. Met speciale waterwagens wordt dit water naar de brand vervoerd.

Wat kun je zelf doen?
Wil je weten hoe je zelf slim om kunt gaan met drinkwater? Kijk dan eens op deze pagina van de Waterleidingmaatschappij Drenthe.


8 augustus 2020

Natuurbrandrisico fase 2 in Drenthe

In Drenthe wordt vanaf vandaag opgeschaald naar natuurbrandrisico fase 2. Dit is nodig omdat het risico op een natuurbrand toeneemt door de snel stijgende temperaturen. Ook is het vanwege de vakantieperiode druk in de natuur.

Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook uw medewerking om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken.

Tijdens deze fase kunt u natuurlijk nog steeds gerust de natuur intrekken. Maar wees extra alert, gebruik het gezonde verstand en meld vooral in deze fase verdachte zaken meteen via 112.