3 juli 2020, 13:45 uur

Hoezo droog! Het regent toch?

De laatste dagen heeft het best veel geregend. Toch is er nog steeds sprake van droogte, ook op de Hondsrug, zoals u kunt lezen in dit nieuwsbericht van RTV Drenthe.

Is de regen dan nergens goed voor? Uiteraard wel. De regen zorgt er voor dat het neerslagtekort nu even stabiel is. En dankzij de regen is de kans op natuurbranden momenteel redelijk laag. Maar het is nog steeds veel te droog voor de tijd van het jaar. Dit blijkt ook uit het bericht van Waterschap Noorderzijlvest. Voor de situatie in de gebieden van andere waterschappen klikt u hier.


 

25 juni 2020, 17:00 uur

Donderdag en vrijdag kans op smog

Tot en met vrijdag 26 juni is er kans op smog door ozon. In Drenthe is er vooral vrijdag kans op smog, in het zuiden van het land al eerder. Smog komt vooral in de late middag en vroege avond voor. Smog betekent dat de luchtkwaliteit slecht is en dit kan gevolgen hebben voor mensen met longklachten. Klachten kunnen bestaan uit hoesten en kortademigheid, maar je kunt ook irritatie aan ogen, neus en keel krijgen. Als je klachten hebt is het beter om binnen te blijven en rustig aan te doen. Bij ernstige klachten is het advies om de huisarts te bellen. Klik hier voor het bericht op GGD Leefomgeving. Je vindt hier ook meer informatie over luchtvervuiling en smog.


17 juni 2020, 08:00 uur

Themapagina over droogte 'live'

Vanaf woensdag 17 juni vindt u op deze themapagina 'Gevolgen van droogte' alle relevante informatie over droogte in Drenthe. Via deze pagina wordt u doorverwezen naar de websites van organisaties die nauw samenwerken op dit thema. U kunt actuele informatie vinden over:

  • Natuurbrandrisico
  • Recreatie
  • Landbouw
  • Watergebruik 
  • Gezondheid